Uručeni rješenja i ključevi stanova za HRVI i obitelji HRVI

U Kutini su svečano uručeni ključevi stanova za 10 HRVI i članovima obitelji umrlih HRVI u novoj zgradi na Trgu dr. Franje Tuđmana. Oni su stanove kupili na dugogodišnje kredite po povoljnim uvjetima. Rješenja i ključeve uručio je Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade RH.
„Ovo je simbolički izraz naše brige i zahvalnosti za žrtvu koju su naši branitelji i njihove obitelji podnijeli u Domovinskom ratu za slobondu i neovisnu Hrvatskut.“ Istaknuo je ministar branitelja te se ispričao što su branitelji i njihove obitelji čekali duže vrijeme za ostvarivanje svojih prava iz Zakona o hrvatskim braniteljima.

Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja

Stanovi u novoj zgradi u središtu Kutine izgrađeni su u suradnji ministarstva, APN-a i grada Kutine. Od polaganja kamena temeljca prošlo je dvije godine. Grad Kutine darovao je zemljište i komunalnu infrastrukturu. Graodnačelnik Zlatko Babić zahvalio je na suradnji ministarstvu i APN-u i zahvalio na rješavanju stambenog pitanja hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, jer je to važno i za lokalnu zajednicu.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Na području Grada Kutine do sada je dodijeljenoi 50 stanova po Zakonu o pravima hrvatskih branitelja, a na području SMŽ 140 stanova. Od 2016. ministarstvo je stambeno  zbrinulo 3 529 stradalnika iz Domovinskog rata, podsjetio je ministar. „Dodijelili smo 614 stanova, 1387 stambenih kredita i 1528 financijskih potpora, u ukupnom iznosu od približno 40 milijuna eura. Ukupno su u mandatu ove Vlade stambeno zbrinute 6282 braniteljske obitelji.“ istaknuo je ministar te se pridružio čestitakama novim stanarima u zgradi na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini.

Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja

Stanovi za branitelje su dio novoizgrađene stambeno-poslovne zgrade u centru Kutine, koja je rezultat suradnje Ministarstva hrvatskih branitelja, Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama te Grada Kutine. Stambeno-poslovna zgrada ima ukupno 27 stanova, četiri poslovna prostora te veliku multimedijalnu dvoranu koja je vlasništvo Grada, gdje će se moći održavati društvene aktivnosti.