U Kutini održan Državno sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata

U Kutini je održano 27. Državno sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske. Nastupilo je 20 ekipa županija koje su se natjecale u 10 disciplina primjerenih dobi i mogućnostima veterana. Ukupno je u natjecanju sudjelovalo više od 800 dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.
Stjepan Hrastnik, predsjednik UDVDR SMŽ zahvalio je na prilici da Kutina bude domaćin ovog velikog susreta hrvatskih branitelja te je poručio kako su dragovoljci i veterani, kao što su bili u Domovinskom ratu i danas partneri u izgradnji Hrvatske. Dodao je kako ovi susreti služe i promicanju istine i vrijednosti Domovinskog rata. „Važnije od natjecanja je to što smo se susreli i da smo i danas zajedno. Ne živimo u prošlosti, ne zaboravljamo ju, ali gradimo budućnosti zajedno.“, zaključio je Stjepan Hrastnik.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić zahvalio je dragovoljcima i veteranima, hrvatskim braniteljima na njihovom doprinosu u Domovinskom ratu te im je poručio kako nikad neće biti zaboravljeni i kako u Kutini imaju prijatelja na kojeg uvijek mogu računati.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Umirovljeni general pukovnik Slavko Barić, predsjednik UDVDR RH istaknuo je važnost susreta veterana i dragovoljaca Domovinskog rata.

gen. puk. Slavko Barić, predsjednik UDVDR RH

Kutina je dala veliki doprinos u Domovinskom ratu, „U ovoj dvorani bila je smještena Hrvatska vojska i nakon 30 godina ponovo smo zajedno u ovoj dvorani.“, prisjetio se Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja te je naglasio potrebu zajedništva.

Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja

Natjecanja dragovoljaca i veterana u 10 disciplina odvijala su se u Sportskom centru u Kutini i u Sportskom parku. Na kraju rezultati natjecanja bili su manje važno. Važnije od toga sudionicima je bilo da su živi i zdravi, da su dan proveli zajedno te su pozvali sve građane na zajedništvo i poručili : Zajendo u ratu, zaedno u miru!