U Kutini obilježen EU tjedan mobilnosti

Građani Kutine jučer su obilježili europski tjedan mobilnosti rekreativnim aktivnostima na gradskim ulicama i na prostoru uz gradski bazen.
Stotinjak sudionika akcije hodalo je, trčalo ili vozilo bicikle gradskim ulicama i šetnicama te su se svi zajedno okupili na bazenu gdje je Turistička zajednica Grada Kutine organizirala vježbanje te rekreativno-meditacijski program.
Uz organizatora u obilježavanju EU tjedna mobilnosti u Kutini sudjelovali su: AK Maratonjare, Biciklistički klub Kutina, Udruga Topot i Rekreacijski klub Forza.
Europski tjedan mobilnosti u Europi se obilježava od 16. do 22. rujna. Cilje je potaknuti male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnji automobilom.
Ovogodišnje tema obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti provodi se pod sloganom „Krećimo se kvalitetnije – štedimo energiju!“.
Grad Kutina sudjeluje 15-u godinu u obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti. Sutra, 22. rujna u Kutini će biti obilježen i Dan bez automobila te će trg Kralja Tomislava biti zatvoren za promet automobila.