Nezaposlenost u porastu za 5,4%

Prema evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Kutina, koji obuhvaća Ispostave Popovaču, Kutinu i Novsku, ukupna nezaposlenost krajem kolovoza povećana je za 5,4% i brojčano iznosi 2 492 nezaposlene osobe.
  Najveće povećanje bilježi se u Ispostavi Popovača od 8,1%. U Ispostavi Kutina povećanje nezaposlenosti iznosi 6,6%, dok je najmanje u Ispostavi Novska 2,7%.
 Ispostava Kutina koncem kolovoza bilježi 999 nezaposlenih, Novska 1000, a Popovača 628.
 Na evidenciju Zavoda za zapošljavanje u kolovozu je prijavljeno 315 osoba, njih 240 izravno iz radnog odnosa, 35 iz neaktivnosti i 40 iz redovnog školovanja.
 Prema dobnoj strukturi najviše nezaposlenih osoba je između 50 i 59 godina starosti, a od ukupnog broja nezaposlenih 62,1% čine žene.
  U usporedbi s kolovozom prethodne godine uočeno je povećanje nezaposlenosti za 6%.
 Iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje PU Kutina u kolovozu je ukupno zaposleno 138 osoba, od toga temeljem radnog odnosa 118, najviše sa srednjom školom.
  U kolovozu su poslodavci prijavili potrebu za 179 radnika, najviše iz prerađivačke industrije, građevinarstva i obrazovanja- Prema zanimanjima najtraženiji su bili bravari, dipl. ekonomisti, drvoprerađivački radnici
U kolovozu su registrirana tri trgovačka društva i 16 obrta.