Češka beseda Međurić na Međunarodnom festivalu u Češkoj

Češka beseda Međurić sudjelovala je na 31. međunarodnom festivalu u Luhačovicama u Češkoj Republici koji je održan od 15 – 17.rujna.

U Češkoj su se predstavile njihova odrasla, dječja i glazbena folklorna skupina. Posjetili su Osnovnu školu Luhačovice gdje su održali predavanje na temu Kde domov muj. Predsjednik Češke besede Velibor Potužak upoznao je prisutne učenike o povijesti doseljavanja Čeha u Hrvatsku.


 Kako je istaknuo Potužak, Međurčani su nastupili i u Pozlovicama, te iskoristili prijepodne u obilasku obližnjeg akumulacijskog jezera i pregledu tog iznimno lijepog kraja.

 U subotu je u Luhačovicama održano finale izbora Naj sela u Češkoj gdje su također održali svoj nastup. Svoje iznimne nošnje Češka beseda Međurić pokazala je i na nedjeljnoj svetoj misu gdje su se na isti način predstavili svi sudionici festivala.

Članovi Češke besede Međurić otpjevali su „Svi slavimo gospodina„ na hrvatskom jeziku. Gala koncert festivala započeo je povorkom svih učesnika ulicama ovoga lječilišta, a završen je nastupom na lječilišnoj Kolonadi.