Danas počinje “Miholje u Ludini”

Povodom Dana župe Ludina, odnosno blagdana svetog Mihaela Arkanđela, Kulturno-umjetničko društvo “Mijo Stuparić“ u suradnji s općinom, Knjižnicom i čitaonicom te vodstvom Župe održat će manifestaciju „Miholje u Ludini“. Uz pripremu programa koji će biti sakralnog i kulturnog karaktera, trenutno se uređuje i uži centar mjesta te crkva.

Što se tiče sakralnog programa, misna će se slavlja od 26. do 29.rujna održati u 18 sati.

Kulturni program čine izložba „Iz života župe“ koja se u predvorju crkve otvara danas nakon prve mise trodnevnice. Potom će u četvrtak 28.rujna s početkom u 19 sati, u Društvenom domu biti održana Kulturna večer na kojoj će se uz čitanje stihova malih kreativaca i prezentaciju Književnog kompasa SMŽ otvoriti i izložba lokalne slikarice Bernarde Rundek Franić, a sve uz nastup dječje folklorne skupine KUD-a „Mijo Stuparić“.

Na samo Miholje, nakon svečane mise s procesijom, a koju će predvoditi sisački biskup, mons. Vlado Košić, održat će se program kulturno-umjetničkog društva naziva „Pred crkvom“.

Završnica programa, nastup kulturno-umjetničkih društava, održat će se u subotu, 30. rujna, s početkom u 19 sati u prostoru Društvenog doma. Tom će se prigodom, uz domaćine, predstaviti i društva iz Banove Jaruge, Miklouša, Lobora i Benkovca.