Centar za dnevni boravak Zaklade Ivanova Kuća

Rujan je mjesec Alzheimerove bolesti u kojem se posebno obilježava Dan borbe protiv Alzheimera. Zaklada Ivanova kuća koja je provodi brojne aktinvosti u pomoći oboljelima i njihovim obiteljima tradicionalno u rujnu organizia Dan otvorenih vrata Zaklade u Crkvenoj 64-66 u Kutini.
Upravitelj Zaklade Ivanova Kuća, p. Mariano Passerini ove je godine podijelio radost s korisnicima socijalnih usluga Zaklade i građanima Kutine, jer Zaklada je započela novi projekt Boravak za oporava i otvorila novouređeni Centar za dnevni boravak.

p. Mariano Passerini, Upravitelj Zaklade Ivanova kuća

U Centru za dnenvi boravak Zaklade Ivanova kuća pripremljen je program za korisnike s ciljem prevencije Alzheimerova bolesti, istaknula je Martina Jurišić, djelatnica Zaklade

Martina Jurišić, djelatnica Zaklade Ivanova kuća

Pročelnik Ureda gradonačelnika Kutine Robert Kolenc podsjeti je na dosadašnje uspješne projekte Zaklade Ivanova kuća te čestitao na poečtku novog projekta i istsaknuo važnost aktivnost Zaklade Ivanova kuća u lokalnoj zajednici Grada Kutine.

Robert Kolenc, pročelnik UO Ured gradonačelnika Grada Kutine

U Centru za dnevni boravak Zaklade Ivanova kuća korisnici će dolaziti ponedjeljkom, srijedom i petkom. Na početku je 12 korisnika te se očekuje povećanje tog broja. Ukupna je vrijednost projekta 75000 eura i provodit će se tri godine.