Održani 7. Folklorni i tamburaški susreti djece i mladih

Kulturno-umjetničko društvo „Mijo Stuparić“ iz Velike Ludine,  3. lipnja, po sedmi je puta organiziralo „Folklorne i tamburaške susrete djece i mladih“. Program koji je okupio  više od 100 mladih folkloraša i tamburaša iz  KUD-a „Potočanka“ iz Potoka,  KUD-a „Jelenčanka“ iz Gornje Jelenske,  KUD-a „Graničar“ Križ, Udruge za očuvanje kulturne baštine Jasenovac te djece iz domaćeg KUD-a „Mijo Stuparić“, prigodnim je riječima otvorio predsjednik Općinskog vijeća Vjekoslav Kamenščak.  Maleni su plesači, pjevači i svirači svojim nastupima izmamili osmijeh, te ugodno iznenadili kvalitetom svojih izvedbi, koje su u potpunosti opravdale cilj susreta.

Po završetku službenog dijela koji je održan u prostoru velikoludinskog Društvenog doma, održan je i turnir u tradicijskim igrama, a koje su posebno razveselile najmlađe sudionike jer su se okušali u za njih novim aktivnostima poput rulenja kukuruza, skakanja u vreći te nošenja oraha u žlici.

„Narodno stvaralaštvo našeg kraja je iznimno bogato, a na ovaj način želimo pučanstvu prenijeti djelić te tradicije. Ono čime se sudionici programa bave, folklor, kroz povijest a i danas, stvara zajedništvo, a svjesni smo da nas jedino zajedništvo može sačuvati od nepredvidivih vremena za koja se nadamo da su iza nas.“ – istaknula je predsjednica društva Vesna Bolešić te zahvalila Sisačko-moslavačkoj županiji i Općini Velika Ludina na financijskoj pomoći koja je bila ključna za organizaciju ovogodišnjih susreta.