DVD Velika Ludina održao Skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Velika Ludina 4. veljače održalo je svoju 130. redovnu godišnju izvještajnu Skupštinu.

Skupštini, održanoj u Društvenom domu u Velikoj Ludini, osim članica i članova ovog DVD-a, nazočili su i predstavnici općinske i županijske Vatrogasne zajednice, Općine Velika Ludina, te prijateljskih udruga i sponzora.

„Društvo je ovo koje se ponosi tradicijom dugom 130 godina. Uz proslavu 1. svibnja i sviranje budnice, društvo je sudjelovalo u proslavi Tijelova i sv. Florijana, Dana Župe, te na Hodočašću u Mariju Bistricu. Trenutno broji 162 člana, a ono što veseli, sve je veći broj operativnih članova, te članova mladeži koji su postigli izvrsne rezultate na natjecanjima.“ – istaknuo je predsjednik Dario Hegel.

Kako je istaknuo zapovjednik Tomislav Lidmila, u proteklom izvještajnom razdoblju sudjelovali su na 8 intervencija te na pokaznoj vježbi. Uz nabavku opreme, ulagalo se i u edukaciju, a to su, uz rekonstrukciju i dogradnju Vatrogasnog doma, najvažniji  planovi i u ovoj godini.

Načelnik Općine Dražen Pavlović, inače i član DVD-a, kazao je kako je, uz stožerni DVD Vidrenjak, ovo društvo jako dobro opremljeno, što je i nužno s obzirom na to da čitava vatrozaštita na području općine ovisi ponajviše o ta dva društva te je napomenuo kako će Općina i ove godine nastaviti ulaganja u vatrogastvo, a istome se nada i od brojnih sponzora i donatora. Također, najavio je i pomoć Općine pri prijavi društva na natječaje, kao i tijekom provedbe samih projekata.

Puno uspjeha te realizaciju što većeg broja aktivnosti, a što manje intervencija, članovima DVD-a zaželjeli su predstavnik Vatrogasne zajednice Grada Popovače Dražen Kocet i delegat općinske Vatrogasne zajednice Dražen Kralj, a dobrim se željama uz čestitke svim nagrađenim vatrogascima, kao i onima koji su svoja zvanja za vatrogasce, vatrogasce I klase, dočasnike i dočasnike I klase stekli tijekom prošle godine priključio Marijo Paluh, zapovjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije.

U okviru Skupštine, dugogodišnjem predsjedniku i nositelju brojnih aktivnosti, Vjekoslavu Marušiću, dodijeljena je titula počasnog predsjednika, te su dodijeljene diplome za 10 godina rada, kao i vatrogasne spomenice za 40, 50 i 60 godina.

Za 10 godina diplome su dobili: Marija Hegel, Diana Kondres, Marija Mrušić, Ela Zimić, Nikol Obranović, Melani Faltis, David Faltis, Luka Jajetić i Adela Somođvar.

Vatrogasnu spomenicu za 40 godina aktivnosti u društvu dobio je Krešo Čleković, za 50 godina Andrija Milošević i Vjekoslav Modrušan, a za 60 godina Branimir Kovačić.

Osim toga, za dugogodišnji operativni rad pravo nošenja i isticanja vatrogasne spomenice „Vatrogasni veteran“ dobili su Stjepan Kovačić, Zlatko Lidmila, Slavko Cindori i Ivan Klauda.

Na samom kraju, predsjednik društva Dario Hegel najavio je kako će veliki jubilej, 130. obljetnica postojanja, biti svečano obilježena 29. travnja.