Gradsko vijeće Popovače raspravljalo o javnoj rasvjeti

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače, među ostalih, aktualizirane su i teme vezane uz javnu rasvjetu.

Dijana Lipovac, predsjednica Kluba vijećnika HSP-HSLS-SDP upitala je gradonačelnika kada se planira postavljanje rasvjete uz pješačku stazu prema bolnici.

„U planu za ovu godinu imali smo osvjetljenje pješačke staze duž Jelengradske ulice, no još nismo dobili građevinsku dozvolu zbog problema s pravno-imovinskih odnosa. U svakom slučaju, u 2023. godini nam je to bitno odraditi, ne samo zbog pješačke staze i naših građana koji se bave rekreativnim aktivnostima već i zbog poslovne zone, ali i sve većeg broja stambenih objekata.“ – napomenuo je gradonačelnik i dodao kako se nedavno zamijenila postojeća javna rasvjeta s novom led, a što je donekle pomoglo pri kvalitetnijem osvjetljenju prometnice.

Zvonimir Kondres (HSP) upitao je kada će se zamijeniti javna rasvjeta u Vezmarovoj ulici u Voloderu budući da je postojeća stara i loša.  

Na području Grada nalazi se oko 2800 lampi, a u njihovu se izmjenu krenulo sukladno prioritetima, od onih uz glavne prometnice i u središtima naselja, potvrdio je u odgovoru gradonačelnik Josip Mišković. „U periodu do 2025. godine planiramo ih zamijeniti sve, a sada smo na 40%. U sljedećoj godini je u planu i izmjena dijela rasvjete u Voloderu, pa možemo razmotriti i ovaj vaš prijedlog i riješiti to.“ – rekao je zaključno gradonačelnik.