Predavanja u Mjesecu ovisnosti u organizaciji KLA

Od 15. 11 do 15. 12. traje Mjesec borbe protiv ovisnosti. Klub liječenih alkoholičara Kutina svake godine u mjesecu ovisnosti organizira gostujuće predavanje stručnjaka vezano uz teme ovisnosti.  

 Predsjednica KLA Kutina, dipl. psihologinja Mirna Bjelić, u Kutini je jučer pozdravila predavače, dr. Maju Škarić i dr. Antu Krešu, specijaliste psihijatrije.
 

„Gorki šećer“ bio je naziv predavanja dr. Maje Škarić koja je govorila o ovisnosti o šećeru i pretilosti koja je nažalost sve vidljivija i kod mlađih osoba. Nažalost nemogućnost kontrole konzumiranja slatke hrane, a time i tjelesne težine,  dovodi i do mnogih bolesti, kao što je „tihi ubojica“ današnjeg doba – dijabetes.
 Dr. Anto Krešo govorio je o ovisnosti o kockanju i klađenju. Naoko lako rješiva ovisnost, iscrpila je mnoge obitelji i sve je češći problem današnjice i kod mlađih i starijih osoba.
Predavanje je bilo namijenjeno široj javnosti kako bi se  upoznali s ovim aktualnim temama kojima se u Mjesecu ovisnosti posvećuje posebna pozornost.

 U ime Grada Kutine predavanju je nazočila pomoćnica pročelnika za društvene djelatnosti Kornelija Marošević.