U finalu za Naj radnika u Hrvatskoj i Perica Kolarić – pripadnik Gardijske mehanizirane brigade i 1. mehanizirane bojne „Tigrovi“

Mali svjetionik već petu godinu nagrađuje Naj radnika Hrvatske sa 100.000 kuna. Od 2018. godine ukupno je podijeljeno 400.000 kuna uz pomoć brojnih donatora, podrške pojedinih organizacija i volontera, a sve s ciljem da se promiče više optimizma, više svijesti o vrijednim zaposlenicima i ispričaju inspirativne priče koje nadahnjuju druge. Fond nagrade za prvoplasiranog kandidata je 100.000, za drugoplasiranog 10.000 i trećeplasiranog 5.000 kuna.

Do kraja rujna pristiglo je čak 800 prijava iz svih krajeva Hrvatske, a priče 10 „onih posebnih“ dirnule su i osvojile srca 22 člana komisije.

Priče su to pune optimizma, nastale iz različitih životnih okolnosti, ali jedno im je zajedničko – sve inspiriraju i zaista su posebne jer otkrivaju one koji se potiho trude, male svjetionike našeg društva.

Ovih je dana počelo glasanje za Top 10 kandidata izabranih od strane stručne komisije i javnost je ta koja ima priliku odlučiti tko će biti pobjednik i odnijeti kući glavnu nagradu.

U Top 10 našao se Perica Kolarić iz Petrinje – pripadnik Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Hrvatske kopnene vojske, Gardijske mehanizirane brigade i 1. mehanizirane bojne „Tigrovi“.

Sve kandidate može se pobliže upoznati na web stranici Malog svjetionika, gdje su prikazane i cjelovite prijave za Top 10 kandidata, ali i upute kako nekom od njih dati svoj glas.

Glasanje javnosti traje sve do 11. studenog u 16:00 sati, uoči same dodjele nagrade čiji će se izravni live prijenos moći pratiti također na web stranici projekta.