PULS “Moslavački štrk” sudjelovao na likovnoj koloniji u Moravicama

U Gorskom kotaru, u blizini grada Vrbovskog, u Moravicama, 15. listopada 2022. održana je likovna kolonija u organizaciji SKD-a „Prosvjeta“ pododbor Moravice, na kojoj su sudjelovali i članovi PULS-a „Moslavački štrk“: Jelena Srednoselec, Marija Milošević, Hajrudin Osmanagić i Marija Pukec Žigić.

Sudionicima slikarskog susreta “Moravička jesen” dobrodošlicu je poželio predsjednik Društva, poznati moravički slikar Novica Vučinić, podsjetivši ih na javnosti poznate Moravčane: glumac nad glumcima Pero Kvrgić, filozof Gajo Petrović, olimpijku Snježana Pejčić, slikara Đorđe Petrović, muzičara Đorđe Kangrga, zatim akademika Nikolu Hajdina. Nekad poznato željezničko čvorište Moravice su smještene uz „staru“ Lujzijanu u blizini prirodne ljepote „Čogrljevog jezera “, te slikarima nije nedostajalo inspiracija. Koloniju je obilježilo sudjelovanje autora iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, različitih likovnih profila, tehnika i osobnih stilova.

Sve slike koje su nastale na ovogodišnjoj likovnoj koloniji krasiti će prostor stare škole u Dokmanovićima, obogačujući tako umjetnički, kulturni i društveni doživljaj Moravica koje su često mijenjale ime, ali ne i ćud Moravčana, ostali su vrijedni, dobri i gostoljubivi ljudi.