Gradsko vijeće Popovače raspravljalo o stipendijama

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače predsjednica Kluba vijećnika HSP-HSLS-SDP Dijana Lipovac pitala je gradonačelnika hoće li se i ove godine dodjeljivati stipendije i po kojim kriterijima.

U svom odgovoru gradonačelnik Josip Mišković odgovorio je potvrdno, a u međuvremenu objavljen je i Natječaj za dodjelu srednjoškolskih i studentskih stipendija.

I ove se godine dodjeljuje ukupno 57 stipendija, od čega 35 srednjoškolskih i 10 studentskih prema socijalnom kriteriju te 2 potpore za učenike i studente s posebnim potrebama. Što se tiče stipendija za nadarene, njih će se dodijeliti 10, po 5 za učenike i studente.

No, došlo je i do određenih promjena: „Na kolegiju Ureda gradonačelnika dogovorili smo kako će se zbog inflacije i porasta osnovnih troškova življenja povećati iznosi srednjoškolskih stipendija s 300 na 400 kuna mjesečno, a studentskih s 500 na 600 kuna.“  – pojasnio je gradonačelnik.

Do kraja godine Grad Popovaču tako očekuje još jedan rebalans, a u sklopu kojeg će se osigurati povećanje sredstava za ovu namjenu.