Konstituirana Vijeća mjesnih odbora u Gornjoj Jelenskoj, Podbrđu i Voloderu

U naseljima Gornja Jelenska, Podbrđe i Voloder održane su konstituirajuće sjednice Vijeća ovih mjesnih odbora.

Vijeće mjesnog odbora Gornja Jelenska broji ukupno devet članova, od kojih su pet mandata izborili kandidati sa izborne liste HDZ-a, a njih četvero sa liste HSP-a. Za predsjednika Vijeća ovog mjesnog odbora izabran je Miroslav Matić. Pored programa rada za iduću godinu, kao jedna od prioritetnih aktivnosti koje uskoro očekuju Vijeće istaknuto je definiranje popisa mještana koji se predlažu za dodjelu prigodnih pomoći u povodu nadolazećih božićno- novogodišnjih blagdana u iznosu od 300,00 kuna.

Ukupno pet članova Vijeća mjesnog odbora Podbrđe među kojima je četvero njih sa kandidacijske liste HDZ-a te jedan sa liste HSP-a, za predsjednika su izabrali Josipa Buića. Raspravljajući o prioritetnim potrebama u ovom naselju, članovi Vijeća složili su se kako je najznačajnija od njih svakako izgradnja pješačke staze.

Konstituirajuća sjednica Vijeća mjesnog odbora održana je i u naselju Voloder, gdje Vijeće broji 11 članova. Devet članova imenovano sa liste HDZ-a te dva sa liste HSP-a većinom glasova je za predsjednika izabralo Danijela Sučiju koji je, zahvalivši na ukazanom povjerenju također ovom prilikom upozorio na nekoliko prioritetnih potreba u Voloderu među kojima osiguravanje neometanog prolaska djece putem prema područnoj školi.

Pozdravljajući okupljene članove novih saziva, gradonačelnik Josip Mišković pozvao ih je na suradnju da bi se, kako je naglasio, u što snažnijoj mjeri realizirala funkcija mjesnih odbora u smislu neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o lokalnim poslovima od svakodnevnog utjecaja na život zajednice.