Matija Sloup – bronca u Dubaiu i novi državni rekord

Danas u prijepodnevnom programu Matija Sloup, član AKOSI Odiseja iz Kutine osvojio je brončano odličje u Dubaiu na WPA Svjetskom paraatletskom prvenstvu, javljaju iz Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

U kategoriji bacača kugle niskim rastom Matija Sloup došao je do bronce s novim osobnim i državnim rekordom bacivši kuglu na 10,30m. Novi svjetski prvak i izjednačivši svjetski rekord je Rus Denis Gnezdilovs s 10,88m. Srebro je pripalo Iračaninu  Tnaiash Garrah sa 10,77m.

„Napokon sam osvojio svjetsku broncu, nakon što sam 2015. u Dohi i 2017. u Londonu bio četvrti, a da mi je u Londonu medalja pobjegla za centimetar. Napokon sam ostvario uspjeh s osobnim rekordom. To mi je veliki poticaj i motivacija za slijedeću godinu za paraolimpijske igre u Tokyu. Znam koliko vrijedim. Nažalost tehnika nije bila baš previše sjajna. Nisam zadovoljan s daljinom, ali bronca je tu. Znam koliko vrijedim. Ja i trener smo presretni    i idemo dalje, jer je Tokyo blizu, europsko prvenstvo u Poljskoj također“,zaključio je Matija Sloup.