27. sportske igre HRVI

U Topuskom su 8. lipnja održane 27. sportske igre HRVI, koje je organizirala Zajednica udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije.

Igre su ove godine okupile oko 150 sudionika iz 8 udruga, koji su se natjecali u šahu, streljaštvu, visećoj kuglani, elektronskom pikadu, kuglanju, ribolovu, boćanju i stolnom tenisu, a otvorio ih je župan Ivan Celjak. Nakon sportskog i fer natjecanja ratnih prijatelja, najviše je bodova i prijelazni pehar ukupnog pobjednika osvojila HVIDRA Sisak.

Također, održana je i Izvještajna sjednica Skupštine Zajednice udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije. Sjednici, koja je održana pod predsjedanjem Marka Klasana, kao i podjeli pehara i medalja, nazočila je pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje, Alenka Ljubešić.

Uoči tim događajima, predstavnici braniteljskih udruga, Sisačko-moslavačke županije i Općine Topusko odali su počast   poginulim hrvatskim braniteljima paljenjem svijeća kod spomenika ispred zgrade Općine Topusko.