Uskrsna čestitka gradonačelnika Popovače Josipa Miškovića

Cijenjeni građani,

u očekivanju najvećeg kršćanskog blagdana i ove godine gradska uprava Grada Popovače svakodnevno poduzima niz aktivnosti kako bi bila što uspješnija u pronalasku najkvalitetnijih rješenja u kontekstu aktualnih trendova i izazova s kojima se susrećemo.

Grad uspješno nastavlja realizaciju svih započetih infrastrukturnih projekata te planirane dinamike održavanja komunalne infrastrukture. Pri samom je završetku rekonstrukcija Trga u središtu Popovače kao i uređenje novih prostora gradske uprave te novog parkirališta u samom gradskom središtu. Napreduju radovi na izgradnji pješačke staze u Podbrđu, priprema se projektna dokumentacija za rekonstrukciju pješačke staze u Gornjoj Gračenici, nastavlja se uređenje Kuće meda u Strušcu. Kontinuirano se uređuju nerazvrstane ceste i odvodni kanali, privodi se završetku Izmjena i dopuna Prostornog plana, u tijeku je uređenje fasade objekta izdvojenog pogona Dječjeg vrtića, a intenzivno se radi i na pripremnim aktivnostima izgradnje novog Dječjeg vrtića u Kolodvorskoj ulici. Uskoro očekujemo realizaciju projekta digitalizacije kina u Popovači, a uređuje se i nova pristupna cesta na popovačkom groblju za potrebe izvođenja građevinskih radova na tom prostoru. Nastavljaju se i daljnja ulaganja u opremanje i razvoj djelatnosti Komunalnih servisa Popovača d.o.o., a uskoro se planira pristupiti i radovima na nastavku uređenja pripadajuće zgrade u kojoj je smještena gradska Tržnica i Vinski podrum.

Grad Popovača uredno izvršava sve obveze i proračunom predviđene potpore kada je riječ o školstvu te socijalnim i društvenim potrebama građana. U tom smislu i dalje su kao prioritetne definirane potrebe naših najmlađih sugrađana.

Uskrsno razdoblje nosi poruku vjere, nade i ljubavi.

Simbol pobjede dobra nad zlom i života nad smrću, pruža nam novu duhovnu snagu i ohrabrenje, a posebno u aktualnom vremenu kada sve teže pronalazimo izvore mira.

Neka u svima nama Uskrs pobudi nadahnuće za življenje istinskih, bezvremenskih vrijednosti, međusobno razumijevanje, potporu i snažniju nadu u bolje sutra.

U tom duhu, svim vjernicima u ime svojih suradnika i u svoje osobno ime, želim sretan i blagoslovljen Uskrs!