Čestitka gradonačelnika u povodu Uskrsa

U povodu nadolazećeg blagdana Uskrsa gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić uputio je čestitku sljedećeg sadržaja:

Drage Kutinčanke i Kutinčani, 

najveći kršćanski blagdan uči nas suosjećanju, praštanju, brizi za svijet oko nas te u sebi zapravo nosi temelje naše vjere i nade u bolje sutra i život nakon smrti. Unatoč svim nedaćama od kojih je satkana naša svakodnevica, vjera nam ovih dana daje podsjetnik kako nismo sami u njima, kako je Bog uvijek tu i kako se dobro nalazi u ljudima koji su spremni pomoći.

Isusova ljubav i vjera u naše spasenje pokazatelj su kako smo pred Svevišnjim svi jednaki, svi grešni u ovozemaljskom životu koji nam ipak nudi spasenje u obliku iskupljenja ako mu se zaista posvetimo.

Uskrs nas uči važnosti brige za pojedince, ali i društvo u cijelosti te se radujem nastavku radova i projekata koji će uvelike doprinijeti boljitku života svih stanovnika našega grada. Uskrsnice umirovljenicima i osobama s invaliditetom, kao i stipendije studentima dodijeljene su i ove godine, s dolaskom ljepših dana krenut će i intenzivniji radovi na obnovi infrastrukture, dok su obnove društvenih domova već odavno započele.

Obnovom zgrade Pučkog otvorenog učilišta čuvamo našu baštinu, ali i stvaramo mjesto za nove uspomene. S dolaskom proljeća pred nas stiže i Dan planeta zemlje na biciklu u Moslavina ,ali i 30. Festival vina MoslaVina i Petrovo – slavlje Kutinsko.

Naš grad ponosi se brojnim udrugama, ustanovama, klubovima, ali i svim pojedincima koji pronose ime našega grada širom svijeta. Briga za najmlađe sugrađane, ali i one nešto starije je moja osnovna zadaća kao gradonačelnika i nadam se kako ću na tome ustrajati i dalje na obostrano zadovoljstvo.

Neka vam nadolazeći dani Uskrsa budu puni obilja, blagosti, razumijeva, ali u krugu vaših najbližih i najmilijih te da zajedno zakoračimo u nove radne pobjede. 

Sretan vam i blagoslovljen Uskrs.

                                                                    Zlatko Babić, dipl. ing. gradonačelnik