Skupština DVD-a Stupovača

DVD Stpovača jedna je velika, složna obitelj. Tako radimo i zato imamo odlične rezultate. Ponosno je to istaknuo Miroslav Komlenović, predsjednik društva na 96. rdovnoj skupštini DVD-a Stupovača.
2023. godinu u Stupovači i mjesnom DVD-u pamtit će po tragediji u kojoj je smrtno stradao Karlo Sakač, pripadnik mladeži DVD-a Stupovača. I u tim teškim trenucima držali su se kao obitelj.
DVD Stupovača okuplja 163 člana, 22 su člana operativna, djece i mladih je ukupno 24. članova. Prije dvije godine započeo je preporod DVD-a stupovača te su se u rad drutšva aktivno uključile i cijele obitelji. Svi su uspješno prošli vatrogasne ispite pa su im na skupštini svečano uručena i priznanja. Operativni članovi redovito idu na osposobljavanja i obuku pa su i neki od njih uspješno položili svoje ispite za bolničare, voditelje vatrogasnih intervencija.
Operativni vatrogasci bili su na ispomoći VP Kutina u sanaciji šteta od nevremena, a 60-ak ostalih članova pomagalo je građanima gdje god je trebalo nakon ljetnog olujnog neveremena. Vatrogasci iz Stupovače tako su ukupno bili na 62 intervencije.
Kad nisu na intervencija članovi DVD-a Stupovača sudjeluju u raznim akcija. Prošle su godine organizirali i odradili 134 radne akcije. Uređivali su vatrogasni dom, okoliš, održavali vatrogasnu opremu,
Muški članovi posebno su ponosni na svoje žene vatrogaskinje. „Ravnopravne su muškim članovima, a u nekim elementima i bolje od muških članova. Zahvalan sam im i čestitam im.“, rekoa je predsjednik DVD-a Stupovača. U rad društva uključilo se dosta novih članica pa je formirana A i B ekipa žena.
Vatrogasci iz Stupovače sudjeluju na natjecanjima, zadovoljni su rezultatima, ali žele napredovati kao u svemu što rade.
Predsjednik VZG Kutina Slavko Špičak pohvalio je rad DVD-a Stupovača te je zahvalio svim članovima što su oživjeli društvo, koje je sada primjer zajedništva. „VZG Kutina i dalje će podupirati rad DVD stupovača.“, poručio je Slavko Špičak. Robert Kolenc, izaslanik graodnačelnika Kutine, čestitao je i zahvalio DVD-u