Održano Županijsko natjecanje iz likovne kulture

Osnovna škola Zorke Sever Popovača bila je domaćin Županijskog natjecanja – izložbe učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna ‒ LIK 2023./2024.

U kategoriji osnovnih škola najbolje ocijenjen rad je onaj učenice Nicol Likar Kolouch iz OŠ Zorke Sever čiji je mentor Nikola Bartulić. 2. mjesto osvojila je Dalia Pavlić iz OŠ Davorina Trstenjaka, Hrvatska Kostajnica čija je mentorica Barbara Rogić, a 3. Deni Katarini Tkalčević iz OŠ Glina, čija je  mentorica  Diana Cestarić.

U kategoriji srednjih škola najbolji je rad učenice Lorene Balder iz SŠ Glina čija je mentorica Ana Rizmaul, 2. mjesto osvojila je učenica Lucija Blažević iz SŠ Ivana Trnskoga, Hrvatska Kostajnica čija je mentorica također Ana Rizmaul, dok je 3. mjesto osvojila Zara Mance iz SŠ Novska čiji je mentor  Hrvoje Drvodelić.

Program je vodila učenica Paula Tomljenović, a učenice Kata Jančić i Tena Jurčec su izvele glazbene točke. Multimedijalnu je izložbu otvorila ravnateljica Zvjezdana Martinec, a prigodne je poklone učenicima i mentorima podijelio predsjednik Županijskoga povjerenstva Nikola Bartulić.