OŠ Zorke Sever domaćin Županijskog natjecanja iz matematike

Osnovna škola Zorke Sever iz Popovači, po treći je puta 26. veljače, bila domaćin Županijskog natjecanja iz matematike. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 99 učenika,  57 iz osnovnih i 42 iz srednjih škola te 66 mentora i to 42 učitelja i 24 nastavnika, a koji su se natjecali u 13 kategorija.

Program otvorenja uz izvedbu himne uveličale su glazbene izvedbe učenica Tena Jurčec na violini te Kata Jančić na klaviru.

U ime škole domaćina natjecanja riječi dobrodošlice uputila je ravnateljica Zvjezdana Martinec. Tom prigodom istaknula je kako ova škola sudjeluje u četverogodišnjem Eksperimentalnom programu „Osnovna škola kao cjelodnevna škola – Uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja“ sa još 61. školom u zemlji, ali i kako je u ovoj školskoj godini jedina Microsoft Showcase School u državi. Ima status eTwinning škole, Škole umjetne inteligencije i međunarodne Eko škole, a što ju, zajedno s uspjesima učenika i djelatnika, čini prepoznatljivom iako djeluje samo pet godina.

Budući da je ravnateljica profesorica matematike po struci, uz motivirajuće riječi natjecateljima i njihovim mentorima zaželjela je što bolje rezultate kako bi i naša Sisačko-moslavačka županija što više predstavnika na državnoj razini.

Puno sreće učenicima i njihovim mentorima izrazio je tom prigodom i zamjenik gradonačelnika Grada Popovače Lovro Miklaužić. „Vi imate jedan talent koji se teško stječe, a to je ljubav i volja za matematikom. Želim vam da ostanete svoji, da ustrajete u tome u čemu ste dobri jer siguran sam da ćete jednoga dana biti vrlo traženi.“ – poručio je učenicima Miklaužić.

Prigodnim se riječima nazočnima obratila i pročelnica županijskog Upravnoga odjela za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i civilno društvo  Robertina Štajdohar. „Ovo je jedan krasan natjecateljski dan koji je okupio mnoštvo učenika i mentora. Posebno stoga čestitam našim mentorima koji ulažu svoje dodatno vrijeme da unaprijede obrazovanje naše divne djece.“ – rekla je Štajdohar i čestitala timu Osnovne škole Zorke Sever na svim aktivnostima koje provodi, kao i na izvrsnoj organizaciji ovog natjecanja.

Po završetku natjecanja istaknuti vrijedi kako su učenici postigli zapažene rezultate te se s razlogom dio njih može nadati nastupu na državnoj razini. Koliko njih će dobiti tu priliku saznat će se po završetku ostalih županijskih natjecanja, budući da samo oni s najboljim rezultatima dobivaju poziv za najviši stupanj natjecanja u RH.