Gradsko vijeće Popovače raspravljalo o izgradnji nogostupa u Podbrđu

„Što se događa s izgradnjom nogostupa u Podbrđu“ – na posljednjoj je sjednici Gradskog vijeća pitao vijećnik Rizo Mešić (SDP).

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je potvrdio da je tijekom studenog tvrtka Lonja Strug, koja je izabrana na natječaju, uvedena u posao. „Nakon toga dovezene su cijevi, ispostavljena je situacija, mi smo to platili, no, dalje se nije ništa događalo iako smo uvjetovali da konkretni radovi moraju započeti tijekom prosinca. Sada stoga čekamo odgovor Ministarstva gospodarstva budući da smo od njih tijekom prošle godine ostvarili sredstva u visini od 40 tisuća eura.“ – pojasnio je gradonačelnik.

Dodao je potom kako se tvrtka Lonja Strug našla u određenim problemima, u međuvremenu su se gradu javili novi vlasnici s kojima je dogovorena određena dinamika. „Iako je predviđen rok godina dana, novi su vlasnici obećali završetak radova do kolovoza. Njihov će se tijek nadzirati kroz redovne koordinacije na kojima će biti i predstavnik grada, ali i izvođača radova.“ – zaključio je Mišković.