Godišnja Skupština DVD-a Gornja Jelenska

Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornja Jelenska održalo je redovnu godišnju Skupštinu na kojoj su podnesena izvješća o radu za prethodno razdoblje.

„DVD Gornja Jelenska, kao članica Vatrogasne zajednice Grada Popovače, djeluje u okviru požarnog područja Popovača. Trenutno broji 82 člana, od čega 37 u kategoriji djeca i mladež, 11 operativnih, 25 izvršnih, 8 pričuvnih te jednog veterana. U 2023. godini imali smo šest intervencije. Prva se odnosila na uklanjanje drveta s prometnice, druga na prometnu nesreću s izlijetanjem automobila u odvodni kanal, potom su bila dva ispumpavanja uslijed prodora vode u podrume, požar gospodarskog objekta i otvorenog prostora te pomoć sanitetskoj službi kod transporta bolesne osobe. Sudjelovali smo na hodočašću Hrvatske vatrogasne zajednice u Mariju Bistricu te na proslavi blagdana zaštitnika vatrogasaca Svetog Florijana u Podbrđu. U mjesecu zaštite od požara provodili smo preventivne aktivnosti, a tijekom cijele godine održavali smo  radne akcije koje su bile usmjerene na održavanje opreme te čišćenje i uređivanje vatrogasnih prostora. Sudjelovali smo u organizaciji Dana planeta zemlje te u organizaciji Kupa Antun Brlaković, a povodom treće adventske nedjelje organizirali smo druženje mještana. Naša djeca i mladu sudjelovali su na raznim natjecanjima te su postigli odlične rezultate.“ – stoji u Izvješću Upravnog odbora i Zapovjedništva DVD-a.

Vezano uz plan rada za aktualnu godinu, očekuje se još snažniji angažman članova, ali i nastavak stručnog osposobljavanja te početak izgradnje novog vatrogasnog centra.

U okviru Skupštine dodijeljena su i prigodna priznanja i zahvalnice zaslužnim članovima društva te sponzorima.

Skupštinu su svojim dolaskom podržali članovi, ali i brojni gosti. Čestitke nagrađenima te puno uspjeha u daljnjem radu tom su prilikom DVD-u Gornja Jelenska poželjeli gosti iz prijateljskih DVD-ova, ali i zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Popovače Tomislav Jalžečić.

Važnost dobrovoljnog vatrogastva, kao i daljnje ulaganje s ciljem njegova napretka u ovoj je svečanoj prigodi naglasio predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec.