Započela provedba projekta “Zaželi u Caritasu Sisačke biskupije”

Nakon što je 27. prosinca 2023. potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, između Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kao posredničkih tijela i Caritasa Sisačke biskupije kao korisnika bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda plus, ovih dana započela je provedba projekta Zaželi u Caritasu Sisačke biskupije“.

Cilj ovog projekta je povećati socijalnu uključenost i prevenciju institucionalizacije 180 starijih osoba i osoba s invaliditetom osiguravanjem dugotrajne skrbi kroz pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu. Kroz projekt, će se kontinuirano pružati usluga potpore i podrške starijim osobama i osobama s invaliditetom koja uključuje: zapošljavanje pružatelja usluga za najmanje 6 pripadnika ciljne skupine, organiziranje prehrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene i zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba, nabava i podjela paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština, itd.

Ukupna vrijednost mu je 1.485.000,00 eura, a sufinancira se sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda plus u 100% iznosu unutar Programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.” kroz Poziv: „Zaželi – prevencija institucionalizacije“. Iznos bespovratnih sredstava iznosi 85% EU, dok su sredstva proračuna RH 15%.  Projekt će se provoditi na području gradova Siska, Petrinje, Gline i Hrvatske Kostajnice te općine Majur u trajanju od ukupno 36 mjeseci sve do 27. prosinca 2026. godine.

Pružanje usluge potpore i podrške starijim osobama i osobama s invaliditetom započet će 01. ožujka, a prije toga bit će objavljen i Javni poziv za iskaz interesa ciljanih skupina.

Više informacija o projektu možete pronaći na stranicama Caritasa www.caritassisak.hr