Županija nastavlja subvencionirati prijevoz studenata vlakom i autobusom

Sisačko-moslavačka županija donijela je Odluku o sufinanciranju prijevoza autobusom za redovite studente s prebivalištem na području naše županije za akademsku godinu 2023./2024. Županija će sufinancirati prijevoz autobusom u iznosu od 25 posto cijene mjesečne karte od mjesta stanovanja do mjesta studiranja.

Istovremeno, donesena je i Odluka o sufinanciranju prijevoza vlakom za redovite studente s prebivalištem na području županije za akademsku godinu 2023./2024. Županija će sufinancirati prijevoz vlakom u iznosu od 50 posto cijene mjesečne karte za putnički vlak 2.razreda na relaciji od najbližeg kolodvora ili stajališta, od mjesta stanovanja do mjesta studiranja.

Redoviti studenti trebaju poslati na ovjeru ispunjen jedan primjerak obrasca potvrde za subvenciju prijevoza, potvrdu o upisu na fakultet ili učilište te kopiju osobne iskaznice ili potvrdu o prebivalištu. Studenti koji ostvare pravo na subvencionirani prijevoz mogu dobiti potvrdu samo za jednu vrstu prijevoza.

Svi studenti koji ostvare pravo na subvenciju ulaze u popis korisnika koji vrijedi od 1. listopada 2023. do 30. rujna 2024. godine.

Više informacija o subvencijama moguće je pročitati na mrežnim stranicama SMŽ.