U sklopu Dječjeg tjedna u Popovači održana Sjednica Dječjeg gradskog vijeća te prijem kod gradonačelnika

U sklopu Dječjeg tjedna koji se ove godine održava pod sloganom “Ljubav djeci prije svega”, Dječje gradsko vijeće Grada Popovače održalo je svoju 3. sjednicu.

Tom prigodom voditeljica Dječjeg vijeća Ivana Vlašić okupljene je vijećnike upoznala sa „Sandučićima u školama“. Naime, kako je pojasnila, cilj je da svaka škola uz pomoć učitelja likovne kulture izradi i ukrasi jednu kutiju u koju će se anonimno moći ubaciti pitanja za Dječje gradsko vijeće.

Dječji vijećnici složili su se ovom idejom, posebice jer i sami imaju niz pitanja za koje odgovor planiraju potražiti od vodstva Grada.

Uz raspravu o aktualnostima u školama, dječji su vijećnici imali mogućnost i upoznati se s radom lokalne samouprave i zajednice, a o čemu im je tom prigodom govorio zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić.  Upoznao ih je tako s ulogom i načinom funkcioniranja Gradskog vijeća te funkcijama vijećnika, ali i radom Gradske uprave te gradonačelnika.

Po završetku sjednice, Dječje gradsko vijeće uputilo se na prijem kod gradonačelnika Josipa Miškovića.

Popovački je gradonačelnik tom prilikom zahvalio mladim sugrađanima na posjetu, ali i na njihovim aktivnostima kojima sudjeluju u kreiranju boljih uvjeta za boljitak svojih prijatelja te drugih građana. 

Dječji gradski vijećnici iskazali su svoje interese, želje i potrebe. I ovoga su puta iskazali potrebu za izgradnjom bazena s dodatnim sadržajima, kao i za dodatno uređenje sportskih terena. Naglasili su i nužnost postavljanja klima-uređajima u OŠ Popovača zbog sve viših ljetnih temperatura, kao i interes za završetkom izgradnje i uređenja Trga I te provedbom drugih važnih projekata u gradu.

Nakon odgovaranja na spomenute upite, gradonačelnik Josip Mišković dječjim je gradskim vijećnicima dao nekoliko zadataka. Između ostalog, to su prijedlozi za imena trgova u središtu grada, prijedlozi za poboljšanje i približavanje aktualnih manifestacija sadržajima od njihovog interesa, ali i zajedničko kreiranje uređenja i opremanja parka kod OŠ Popovača, kao mjesta na kojem se svakodnevno druže učenici.

Dječja gradonačelnica Lora Križanić, tom prilikom zahvalila je gradonačelniku i njegovim suradnicima na kontinuiranoj podršci koju daju Dječjem gradskom vijeću, kao i na povjerenju koje im je povjereno. Posebice je naglasila važnost ovog prijema jer se njime u Dječjem tjednu odaje veliki značaj dječjim vijećnicima, ali i drugoj djeci u ovome gradu koji za cilj ima postati Grad – prijatelj djece.