ŠNK Ekomonik proslavio 60. obljetnicu

ŠNK Ekonomik iz Donje Vlahiničke proslavio je 60. obljetnicu postojanja. Tom prigodom pripremio je bogat program te je odigrao prijateljsku utakmicu s HNŠK Segesta iz Siska.

Ovaj događaj bio je i prilika da se podsjeti kako je ovaj seoski klub 1963. godine započeo rad pod nazivom Polet, a od 1975. godine nosi današnje ime Ekonomik.

Vodstvo Ekonomika 2019. godine započelo je sa ciklusom radova na uređenju igrališta i sportskog objekta, te danas ovaj nogometni klub slovi za jednim od onih koji pružaju vrhunske uvjete treniranja i samog natjecanja.

Klub danas broji broji 80-ak članova i ima aktivan pogon seniora koji se natječe u  2. ŽNL, a uz njih, djeluje i pogon pionira.

Ovom sportskom spektaklu nazočili su brojni navijači i ljubitelji nogometa, među kojima i predstavnici Grada Popovače, gradonačelnik Josip Mišković, njegov zamjenik i predsjednik gradske Zajednice sportskih udruga Lovro Miklaužić te predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec.

Podsjetiti vrijedi i kako je povodom 60. obljetnice ŠNK Ekonomik primio Priznanja Nogometnog središta Kutina i Nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije.