Održani Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

 U Kutini su danas, na Trgu dr. Franje Tuđmana, održani Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Tradicionalno ih organizira Koordinacija Kutina – grad prijatelj djece, a vrijedi se podsjetiti kako su prve manifestacije Dana kruha u Kutini započele u Srednjoj školi Tina Ujevića. Tradicionalno obilježavanje Dana kruha prisutno je u svim odgojno-obrazovnim ustanovama, vrtićima, školama, učeničkim domovima…


  Prilika je to da djeca i mladi sudjeluju u izradi proizvoda od kruha, da se uz svoje roditelje, bake, djedove i učitelje upoznaju s procesom izrade proizvoda od brašna i žitarica, s ciljem spoznavanja vrijednosti zrna žita i zahvalnosti za temeljnu ljudsku hranu.


  Brojni štandovi i tradicionalne dobrotvorne akcije sastavni su dio manifestacije povodom Dana kruha, dok novac prikupljen od prodaje radova na temu kruha dobri ljudi doniraju onima u potrebi.


 Dane kruha učenici su tradicionalno obilježili prigodnom priredbom u kojoj je sudjelovao zbor OŠ Stjepana Kefelje uz ritmiku Područne škole Repušnica.

Molitvu uz blagoslov kruha predvodio je vlč. Vladimir Hren. Učenike je u ime Koordinacije Kutina – grad prijatelj djece pozdravila voditeljica Martina Prochazka Kovačić, a izložbu Dana kruha otvorio je gradonačelnik Zlatko Babić.