Obavijest o sakupljanju glomaznog otpada na području Grada Popovače

Komunalni servisi Popovača d.o.o. obavještavaju korisnike da će 16. listopada započeti sa sakupljanjem i odvozom glomaznog otpada na području Grada Popovače, a koji će trajati do kraja mjeseca.

„Kako bi bili sigurni da će otpad koji ste prikupili biti odvezen, molimo vas da pripremite izvan ograde svog dvorišta, na kolnom ulazu 1-2 metra od ruba ograde, tako da je lako dostupan vozilima i radnicima. Otpad treba biti iznesen najkasnije do 07:00 sati na prvi dan odvoza. Onaj otpad koji je iznesen nakon prolaska našeg vozila neće se naknadno uzimati.“ – poručili su iz KSP-a.

Za odvoz glomaznog otpada možete pripremiti:

KUPAONSKU OPREMU (kada, tuš kada, sauna, kada za djecu, kupaonski ormar i police, zavjesa ili pregrada za tuš ili kadu, nosač zavjese (karniša), umivaonik, toalet i bide (školjka i daska), slavina za vodu, nosač tuša, i crijevo za tuš, stalak za ručnike i sl., ogledalo)

OPREMA ZA DJECU (krevet za dijete, stolica i hodalica za dijete, veće igračke, dječja kolica, auto sjedalica za dijete I sl.)

PODNE OBLOGE (tepih, laminat, linoleum, parket, krzno i sl.)

NAMJEŠTAJ (ormar, komoda, ladičar, vitrina, noćni ormarić i sl., polica (npr. ugradbena, samostojeća, zidna i sl.), stol (npr. radni, za računalo, kuhinjski, za blagovaonu, toaletni i sl.), stolac, klupa, barska stolica, zidni/stolni sat većih dimenzija, daska za uzglavlje kreveta, stalak (stolni, zidni za npr. tv/hi-fi), fotelja, naslonjač, krevet, tabure, madrac, nadmadrac, podnica kreveta, okvir za sliku ili ukrasni predmeti većih dimenzija, prozorske zaštitne rešetke i grilje, sobne pregrade i slično)

KUHINJSKA OPREMA (kuhinjski elementi (ugradbeni, samostojeći i dr.), sudoper, radnapovršina, šank i slično)

VRTNA OPREMA (ograda i vrata, vrtni namještaj, vrtni alat, strojevi za vrt (tačke, kosilica i sl.), sjenica za vrt (rastavljena na dijelove dimenzija pogodnih za prijevoz), drvo (izrezano na dimenzije pogodne za prijevoz), posuda (za npr. cvijeće) i postolje/nosač većih dimenzija, vrtni ukrasi većih dimenzija, vrtna klupa, crijevo za vodu, oprema za razvođenje vode te posude za zalijevanje bilja, ljuljačka, trampolin, klackalica, suncobran i stalak za suncobran, sklopivi bazen, roštilj i slično)

OSTALO (rolete, žaluzine, tende, ljestve, samostojeće stepenice, zavjese, nosači zavjesa, vrata (npr. sobna, ulazna i dr.), staklo (okno), prozor, prozorski okvir, invalidska kolica, dekorativni predmeti većih dimenzija, oprema za kućne ljubimce većih dimenzija (akvarij, žičani kavez, kućica za psa, grebalice za mačke i sl.), sprave za vježbanje i veća oprema za sport i rekreaciju (bicikl, daska za jedrenje/jahanje na valovima, kajak, kanu, i sl.), radijator, kante i posude većih dimenzija, tapete, daska za glačanje, stalak za sušenje rublja itd.)

Gume, elektronički i električni otpad te otpad koji sadrži azbest NEĆE se prikupljati, stoga se korisnike moli da te vrste otpada ne iznose.

Elektronički i električni otpad te stare gume mogu se besplatno odložiti u reciklažnom dvorištu Komunalnih servisa Popovača d.o.o. na adresi Kutinska ulica 12 u Popovači.