Završila ovogodišnja “Sunčana strana grada”

Na popovačkom Trgu II, 1. rujna, održana je Završnica ovogodišnje Sunčane strane grada. Ljetnu manifestaciju i ovoga je puta organizirala Turistička zajednica Grada Popovače uz podršku Grada i brojnim partnera, gradskih ustanova i udruga.

Najmlađi sugrađani tako su tijekom srpnja i kolovoza imali prilike sudjelovati u pričaonicama i čitaonicama te raznim kreativnim, plesnim, sportskim i vatrogasnim radionicama, ali i predstavi, dok su oni nešto malo stariji mogli uživati u raznovrsnim glazbenim večerima te cocktail partyu, a dio programa činile su i već tradicionalne manifestacije poput „Marijanskih susreta“ u Potoku, proslave sv. Ane i „Susreta na rijeci Lonji“ u Osekovu te „Noći trijema“.

Tom prigodom, zamjenik gradonačelnika i direktor Turističke zajednice zahvalio je djeci, roditeljima te voditeljima radionica kao i suradnicima uz čiju je pomoć organiziran ovogodišnji program. „Uz različite aktivnosti Turistička zajednica ljeto u gradu učinila je zanimljivim, a najbolja potvrda tome je veliki broj djece koji je sudjelovao na njima. Veća ulaganja u ljetni program, odnosno više bogatijih i privlačnijih sadržaja, pokazala su se opravdanima stoga se već sada razmišlja o određenim izmjenama za sljedeće ljeto.“- napomenuo je Miklaužić.

Povodom ovogodišnje Završnice ravnateljica gradske Knjižnice i čitaonice Ivana Vlašić uz pomoć zeke Luigija ispričala je autorsku priču, odgajateljica Nina Šuštić iz Dječjeg vrtića Popovača predvodila je zabavno-sportsku radionicu, a program su animirale odgajateljica Marina Ovčariček i njezina mala pomoćnica Adela.

Druženjem uz slatkiše te posljednjim kinom na otvorenom mališani su zaključili ovogodišnji ljetni program, a podržao ih je i gradonačelnik Josip Mišković.