Strategija zelene urbane obnove Kutine, javno savjetovanje

Javnosti je predstavljena Strategije zelene urbane obnove Grada Kutine, planski dokument kojim se na strateškoj razini definira razvoj mreže zelene infrastrukture i kružnog gospodarenja prostorom i zgradama te upravljanja istima na teritoriju Grada Kutine. Strategije je u javnom savjetovanju do 14. rujna, a danas je predstavljena i Odbor za okoliš Grada Kutine. Gradonačelnik Zlatko Babić istaknuo je važnost ovog dokumenta.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Izrada Strategije fiancirana je europskim sredstvima iz Fonda za energetsku učinkovitost. Izrada je započela u siječnju ove godine izvijestio je Neven Tandarić, voditelj projekta te je istaknuo glavne naglaske strategije.

Neven Tandarić, voditelj projekta

U procesu izrade strategije sudjelovali su i građani te su priložili 80 ispunjenih anketnih obrazaca. Građani Kutine pokazali su da razumiju probleme okolišta te su uputili dosta primjedbi i prijedloga.

Neven Tandarić, voditelj projekta

Kutina je industrijski grad, ali je i zeleni grad naglasio je gradonačelnik Kutine te je pozvao građane da sudjeluju u javnom savjetovanju.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Javno savjetovanje o Strategiji zelene urbane obnove grada Kutine otvoreno je do 14 rujna na službenoj internetskoj stranici Grada Kutine ili osobnim dolaskom u Upravni odjel za urbanizam u gradku upravu na Trgu Kralja Tomislava 12.

JAVNO SAVJETOVANJE na poveznici:

https://www.kutina.hr/transparentnost/savjetovanje-s-javno%C5%A1%C4%87u/javno-savjetovanje-o-nacrtu-strategije-zelene-urbane-obnove-grada-kutine.html