Puštena u rad potpuno modernizirana Jedinica intenzivnog liječenja Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak

U rad je puštena potpuno modernizirana Jedinica intenzivnog liječenja u sisačkoj Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“. Učinjen je tako veliki iskorak u kvaliteti pružanja intenzivnog liječenja i skrbi stanovnicima Sisačko-moslavačke županije i šire.

Budući pacijenti bit će liječeni po najmodernijim principima intenzivne medicine zahvaljujući novonabavljenoj opremi i stručnosti osoblja koje će biti u mogućnosti s njom raditi.

Župan Ivan Celjak sa suradnicima nazočio je ovom svečanom događaju, te između ostalog, rekao: „ Koristim ovu prigodu za još jedno veliko hvala našim liječnicima, medicinskom i nemedicinskom osoblju na njihovom trudu, radu, angažmanu u vrlo izazovnim uvjetima. S pravom možemo reći da imamo najbolje liječnike, najbolje medicinsko i nemedicinsko osoblje u Hrvatskoj. Imat ćemo potpuno nove zgrade, najmoderniju opremu, imamo medicinsko i nemedicinsko osoblje što znači da u budućnosti možemo imati i potpuno novu, najsuvremeniju bolnicu u RH“.

Županija je, na temelju zahtjeva koje je dobila od svojih zdravstvenih ustanova, nabavila opremu za zdravstvo u vrijednosti 7,8 milijuna eura koja se financira sredstvima Fonda solidarnosti EU. Radi se o najmodernijoj i najboljoj opremi koja trenutno postoji i koju će koristi Opća bolnica „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, Zavod za javno zdravstvo SMŽ, Dom zdravlja SMŽ i Zavod za hitnu medicinu SMŽ. Kao osnivač sisačke bolnice, Županija je za Jedinicu intenzivnog liječenja nabavila opremu u vrijednosti od 800 tisuća eura.

„Dobili smo jednu veliku, modernu i rekonstruiranu Jedinicu intenzivnog liječenja. Ova intenzivna, koliko je sada glamurozna i lijepa, služi za liječenje najtežih bolesnika onih kojima je život ugrožen. Mi sada našim pacijentima možemo pružiti stvarno vrhunske uvjete za boravak i liječenje uz vrhunski tim liječnika, medicinskih sestara i tehničara i opremu na kojoj mogu pokazati sve svoje znanje, mogućnosti i vještine koje su stekli tijekom svojeg školovanja i koje stječu cijelim svojim radom. Zahvaljujem županu Celjaku i cijelom njegovom timu na ogromnom entuzijazmu, trudu i radu kako bi se osigurala sredstva za rekonstrukciju Jedinice intenzivnog liječenja jer ona je srce svake bolnice pa tako i naše“, rekla je na svečanom otvorenju voditeljica Odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu dr. Martina Radmanović.

Stara oprema nabavljena je skoro prije 30 godina i dosta je bila oštećena u potresu tako da nova, suvremena oprema znači sve ono što je potrebno za liječenje najtežih bolesnika od respiratora, novih kreveta, monitora, infuzomata, perfuzora, naglasio je ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović i dodao kako posebno zahvaljuje županu Celjaku koji je uvijek bio posebno osjetljiv za našu bolnicu i za naše bolesnike.