Održan FANI- festival alternativnog i nezavisnog izričaja

POU Kutina ove je godine organiziralo bogat program u sklopu Festivala alternativnog i nezavisnog izričaja. Otvorile su ga mlade nade likovne umjetnosti i glazbe, likovna pedagoginja Lucija Mitar i mlada glazbenica Staša Kukić. Uvodno ih je publici u Arcus klubu predstavila ravnateljica POU Kutina, Sanja Feltrin.

Lucija Mitar, likovna je pedagoginja koja radi u OŠ Mate Lovraka i koja je svoje radove odlučila predstaviti kutinskoj publici.

Iako primarno orijentirana grafici, kako je i sama rekla, Lucija je ovom izložbom pokazala i ostale interese koje ima vezano uz likovni rad. Na umjetnost gleda kao na nešto što bi na čovjeka trebalo djelovati opuštajuće, kako likovna umjetnost tako i svaka druga. Poticaj radu mladima Lucija Mitar daje i kroz radionice slikanja koje je moguće upisati u POU Kutina.


 U glazbenom dijelu programa nastupila je mlada Staša Kukić. Iako tek srednjoškolka glazbene gimnazije u Požegi, Staša iza sebe ima već značajan broj nastupa.

Najradije nastupa sa svojim ocem, gitaristom, s kojim dijeli ljubav prema rock glazbi uz glazbene uzore kao što su Stonesi, Beatlesi, Doorsi, Janis Joplin, Aretha Franklin i drugi, što smo imali priliku čuti na otvorenju FANI-ja. Koncert je otvorila uspješnicom Killing me softly, a nastavila u duhu navedenog rock, soul i r&b repertoara. Naoko mlada i krhka djevojka, Staša ima izuzetno snažan i uvjerljiv vokal, kvalitetan glazbeni ukus i uživa u pjevanju, što je sigurno dobar temelj za njezinu glazbenu karijeru.

  Drugog dana festivala održan je koncert u Baraci uz nastup  alternativnih bendova i vizažisticu Enu Čavlović koja se pobrinula za make over publike. Nastupili su Slonoff, Frayon, Tačke, The Hahas and the blablas…
Nedjelja je bila rezervirana za razne vrste radionica od string arta, recikliranja papira do slackline-a, a završio je uz zvučne kupke Alena Mirića.



  

.