18. Sportski susreti umirovljenika

U Jasenovcu su održani 18. Sportski susreti umirovljenika Sisačko-moslavačke županije. Ovaj sportski susret je organizirala Matica umirovljenika Sisačko-moslavačke županije, uz podršku županije, a otvorio ga je zamjenik župana Mihael Jurić.

U svome obraćanju, zamjenik Jurić naveo je kako je jedan od prioriteta Sisačko-moslavačke županije briga o umirovljenicima i osobama starije životne dobi kao i obnova domova za starije osobe.

Osim obnovljenog Doma za starije osobe Sisak, trenutno su završni radovi na obnovi Doma za starije osobe Glina. Sisačko-moslavačka županija provodi i aktivnosti proširenja kapaciteta postojećih domova. Dom za starije osobe, čiji se radovi privode kraju uskoro će dobiti i grad Kutina. Riječ je o projektu koji su stanovnici Moslavine čekali desetljećima.

U prostoru Doma zdravlja SMŽ u Kutini Sisačko-moslavačka županija, vlastitim sredstvima provodi radove prenamjene zgrade i uređenja u vrijednosti oko 1,5 milijuna EUR. Završetkom radova, Kutina će dobiti reprezentativni prostor za smještaj oko 50 korisnika s područja Moslavine.

Matica umirovljenika SMŽ okuplja 13 udruga umirovljenika s oko 4500 umirovljenika, sa stalnom tendencijom proširenja i osnivanja novih umirovljeničkih udruga.

Sudionici ovog sportskog susreta natjecali su se u šahu, kuglanju, pikadu i belotu.