Najava: 27. konjički maraton “Tradicija prošlosti – potreba budućnosti”

Udruga uzgajivača arapskih konja Moslavine iz Voloder od 5. do 10. kolovoza organizira 27. konjički maraton koji se održava  pod nazivom „Tradicija prošlosti – potreba budućnosti“.

Uz organizatore, u osmišljavanju sadržaja i ove su godine sudjelovali kutinski ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata i Matica hrvatska ogranak Kutina. Glavni pokrovitelj maratona je grad Popovača, a sponzori Sisačko-moslavačka županija, Turističke zajednice Popovače i Sisačko-moslavačke županije, Moslavina d.o.o., Hrvatske šume, Mjesni odbor Voloder, policija i vojska, Drago Rošin, Željko Junković i OPG Vjekoslava Posarića.

Zahvaljujući Željku Pettersu i njegovoj obitelji, pet će jahača kroz šest dana proći put od Volodera preko Kutine do Krapja, Jasenovca, Hrvatske Dubice, Rosulja, Hrvatske Kostajnice, Majura, Sunje, Svinjičkog i Popovače pa opet do Volodera, u spomen na poginule i stradale u oslobađujućoj akciji „Bljesak“, a koja je bila priprema za veličanstvenu VRO „Oluja“.

Maraton starta na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, 5.kolovoza u 4:30 iz Volodera, a ispraćaj konjanika bit će organiziran istoga dana u 7:30 ispred Policijske postaje u Kutini.