Vlč. Josip Bulat novi je svećenik u Župi Ludina

Župa Ludina dobila je novog upravitelja. Vlč. Josipa Bulata na tu je poziciju prošle nedjelje uveo i Dekret biskupa, mons. Vlade Košića pročitao preč. Marko Cvitkušić, biskupijski vikar.

Tom prigodom biskupijski vikar je i predvodio svetu misu te poželio novom velikoludinskom svećeniku puno uspjeha u daljnjem radu, a vlč. Josip, uz predstavljanje, obratio se novim župljanima u želji za uspješnom suradnjom i suživotom u zajednici. Također, uputio je i riječi zahvale svom prethodniku, vlč. Mati Sukaliću, za sve duhovno i materijalno što je postigao u Župi.

Dobrodošlicu novom svećeniku uputili su i župljani, a koji se nadaju kako će ih njihov novi duhovni Patir utješiti u bolima, izvesti na pravi put kada zalutaju, pomirivati ih kada se ne budu slagali, ali i biti predvodnik građenja vjerničkog zajedništva.

Novi upravitelj velikoludinske župe vlč. Josip Bulat od strane biskupa određen je i za pripremu Katoličke gimnazije u Popovači.

Nedjelju ranije, uz blagoslov novoizgrađene kapele koja je posvećena sv. Anti, a nalazi se u župnom dvorištu, vrlo emotivno, župljani su se nakon četiri godine oprostili od vlč. Mate Sukalića. Posebno su mu zahvalili na duhovnom i materijalnom radu, a za koji će mu povodom ovogodišnjeg Dana općine i blagdana sv. Mihaela Arkanđela biti uručeno Priznanje.