Velika Ludina priprema se za Dan općine i župe

Općina Velika Ludina od prošle godine svoj Dan ponovno slavi 29. rujna – povodom zaštitnika župe sv. Mihaela Arkanđela.

Tim povodom, na inicijativu načelnika Dražena Pavlovića održan je sastanak s predstavnicima mjesnih udruga, a s ciljem kreiranja bogatog programa obilježavanja.

Kako je zaključeno, svečana sjednica i misno slavlje održat će se na sam Dan općine i župe, dok će velikoludinčani i njihovi gosti 1. rujna uživati u koncertu Nene Belana.

U međuvremenu, organizirat će se  ribičko, vatrogasno i rukometno natjecanje, a u planu je i manifestacija „Jabuka crvenika“ kojom će se pod vodstvom Udruge voćara i vinogradara Moslavine obilježiti početak berbe jabuka na ovom području.

Također, u planu je i obilježavanje „Dana branitelja“ koji se u spomen na poginulog mjesnog branitelja Marijana Lovreničića održava 7. rujna, na dan njegove pogibije, a značajan dio predstavlja i kulturna komponenta.

U suorganizaciji s KUD-om „Mijo Stuparić“ održat će se tradicionalno „Miholje u Ludini“ koje će uz folklorne susrete posjetiteljima ponuditi i prigodne izložbe , dok će u suorganizaciji s Knjižnicom i čitaonicom biti održana likovna kolonija te kulturna večer u čast obljetnice rođenja poznatog pjesnika Mije Stuparića.

Detaljan program bit će poznat sredinom kolovoza.