Uspješno se provodi program “Sportski praznici”

Školski sportski savez Sisačko-moslavačke županije u suradnji s Hrvatskim školskim sportskim savezom, a pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije i ove godine provodi projekt „Sportski praznici“. Radi se o besplatnom sportskom programu za svu djecu od 1. do 8. razreda, a koji se provodi s ciljem   podizanja svjesnosti o tjelesnom zdravlju i uključivanju što većeg broja djece u razne oblike tjelesne aktivnosti.

Program je počeo krajem lipnja i trajat će sve do 21. srpnja, a više o njegovoj provedbi rekao je župan Ivan Celjak: „Na području naše županije imamo nekoliko centara, to je OŠ Vladimira Vidrića u Kutini, OŠ Zorke Sever u Popovači, OŠ Dvor, OŠ Glina, OŠ 22. lipnja, OŠ Viktorovac i OŠ Braća Ribar u Sisku, OŠ Josipa Kozarca Lipovljani, OŠ Novska i OŠ Rajić. Ove godine sudjeluje oko tisuću djece u „Sportskim praznicima“ i to je zaista jako dobar odaziv. Oni provode četiri školska sata baveći se organiziranim sportskim aktivnostima. Ovo je izuzetno dobra sportsko-edukativna manifestacija koja djeci osigurava da na kvalitetan način provode školske praznike.“ – rekao je župan.

U OŠ Vladimira Vidrića u Kutini, a gdje se „Sportski praznici“ provode u sva četiri predviđena termina, mjesta više nema. Program provode Kristina Mikuličić i Nikica Katić, a osim učenika ove škole u njemu sudjeluju i učenici iz OŠ Banova Jaruga i ostalih kutinskih škola.

Što se tiče OŠ Zorke Sever Popovača, ove se godine program provodi u dva termina: 10. – 14. 7.  i 17. – 21. 7. Aktivnosti će se odvijati u dvorani i na vanjskim igralištima u dopodnevnim satima (09:00 – 12:00). Djeca se mogu prijaviti u jedan od predviđenih termina, a ako ostane mjesta, mogu se prijaviti i u drugi. Maksimalan broj djece u jednom terminu je četrdeset. Voditelji programa su Ana Zrinščak i Luka Krizel.

Napomenuti vrijedi kako je ovaj program u potpunosti besplatan te djeca svaki dan tijekom održavanja Sportskih praznika imaju osiguran obrok i vodu.