Započelo 30. “Proljeće u Popovači”

U popovačkom Domu kulture 25. svibnja održano je svečano otvorenje jubilarne, 30. manifestacije „Proljeće u Popovači“, koju je uspješno organizirao Tamburaški orkestar „Ratimir Joža Prosoli“  uz pomoć Grada i gradske Turističke zajednice. Predsjednik Saša Bočkor zahvalio je stoga svim aktivnim i podupirućim članovima, ali i lokalnoj zajednici koja ih redovito podržava u njihovim aktivnostima, a zbog kojih se ova manifestacija uspješno provodi već tri desetljeća.

„Riječ je hvalevrijednom događaju koji vjerujem da znači puno mlađoj djeci, ali i ostalih građanima Popovače i okolice, a ponajviše iz kulturnog aspekta.“ – rekao je Bočkor te pohvalio otvorenje Ispostave Glazbene škole u Popovači, a koju vidi kao ključnu za stvaranje novih generacija glazbenika koji bi svoj umjetnički put trebali nastaviti i u ovom nadaleko poznatom i nagrađivanom orkestru.

Čestitke na ustrajnosti u radu te u tri desetljeća dugoj organizaciji ove manifestacije Tamburaškom orekstru „Ratimir Joža Prosoli“ uputio je tom prigodom gradonačelnik Popovače Josip Mišković. Između ostalog, zahvalio je svim sudionicima koji su pridonijeli bogatom programu čiji je cilj očuvanje tradicijske glazbe te je izrazio zadovoljstvo jer će Ispostava Glazbene škole u Popovači uz klavir i flautu omogućiti i sviranje tambura, a koje su dio naše tradicijske kulture.  

Večer tamburaških orekstara i zborova popovačkoj publici su, pored domaćina i njihovog solista Dominika Domitrovića, podarili i gostujući izvođači- TO „Janko Stjepušin“ Martinska Ves te TO „Ivan Goran Kovačić“ i pjevački zbor OŠ Braće Ribar iz Siska.

„Proljeće u Popovači“ prvi je puta održano od 21. do 23. ožujka 1994. kao trodnevna kulturna priredba, te do danas,  nije izgubilo čaroliju i privlačnost kako izvođačima tako i posjetiteljima manifestacije, među kojima su bili i zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić, predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec te vijećnici Dijana Lipovac i Josip Vlašić, ravnateljica Knjižnice i čitaonice Ivana Vlašić te voditeljica Turističke zajednice Ksenija Tomac Špoljarić, od kojih su se mogli čuti samo pozitivni dojmovi, a koji se očekuju i danas, kada program dječjeg folklora, akrobatskog rock’n’roll-a i mažoretkinja počinje u 18 sati.