Ministar Bačić: Iskorišteno 110 posto iz Fonda solidarnosti za obnovu u SMŽ

Potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić posjetio je  petrinjsko područje u pratnji župana Ivana Celjaka i gradonačelnice Magdalene Komes, a obišli su gradilišta obnove i sanacije klizišta. Prije toga održali su sastanak o dinamici nastavka obnove. Tom je prilikom Gradu Petrinji prepuštena konstrukcijska obnova 42 zgrade oštećene u potresu koje se nalaze unutar granica zaštićene kulturno-povijesne cjeline kako bi se postupak ubrzao. Grad Petrinja preuzet će od Ministarstva i dio uklanjanja onih građevina koje nisu predviđene za obnovu.

„Svi projekti obnove financirani iz Fonda solidarnosti na području Sisačko-moslavačke županije dobro napreduju. To se jednako odnosi na javne i privatne objekte. Do kraja ljeta ćemo zbrinuti sve naše sugrađane u kontejnerskim naseljima, a ubrzat ćemo i obnovu privatnih kuća”, rekao je Bačić.

Ministar je dodao kako je na području Sisačko-moslavačke županije za obnovu objekata, od predviđenih 390 milijuna eura, iskorišteno 110 posto, 50 dana prije roka.