Uz podjelu ribica i prigodni sajam obilježen blagdan Velikog petka

Grad Popovača i Turistička zajednica grada Popovače i ove godine u povodu obilježavanja nadolazećeg blagdana Uskrsa, danas su za građane organizirali tradicionalno druženje građana uz podjelu prženih ribica i vina.

Prigodne ukrase i ostale svoje proizvode na štandovima postavljenima na Gradskoj tržnici, izlagali sučlanovi učeničkih zadruga OŠ Popovača i OŠ Zorke Sever, predstavnici Dječjeg vrtića i Knjižnice i čitaonice, Župe sv. Alojzija Gonzage Popovača, lokalni OPG-ovi i obrtnici kao i članovi Udruge žena Grada Popovače, Radionice „Narodno tkivo i vezivo“ Osekovo, KUD-a „Stjepan Šajnović“Osekovo, Udruge „Popovački plet“, Udruge „Lice sreće“, Udruge pčelara „LIPA“ te Udruge vinogradara i voćara „Škrlet“.

Među brojnim građanima koji su posjetili i podržali izlagače i prodavatelje, bili su i predstavnici Grada predvođeni gradonačelnikom Josipom Miškovićem, njegovim zamjenikom Lovrom Miklaužićem i predsjednikom Gradskog vijeća Sašom Jagarčecom.

Veliki petak uz pržene je ribice obilježen i u Velikoj Ludini. Naime, Općina Velika Ludina uz pomoć Ribolovne udruge „Šaran“ za građane je organizirala tradicionalno druženje građana, a nadolazeći im je blagdan tom prigodom čestitao načelnik Dražen Pavlović.