PULS Moslavački štrk otvorio izložbu u Novskoj

U galeriji POU Novska, u petak 14. travnja otvorena je izložba „Sanjar slika i slikar snova“ Popovačke udruge likovnih stvaralaca „Moslavački štrk“.

„Slikari „Moslavačkog štrka“ brojnim likovnim aktivnostima nastoje podržati razvoj umjetnosti i jačanje veze između umjetničkog stvaralaštva i zajednice, potičući svijest o raznolikosti umjetničkih izričaja. Uz mnogobrojne tematske izložbe tijekom 10-godišnjeg djelovanja odali su počast Leonardu da Vinciu, Pablu Picassu, Gustavu Klimtu, a ovogodišnji Dan umjetnosti obilježili su izložbom „Sanjar slika i slikar snova“ koja je hommage Vincentu Willem Van Goghu, kontraverznom postimpresinističkom slikaru holandskog porijekla. Vincent je samouki slikar neukrotivog stvaralačkog duha i jedan od najvećih umjetnika svih vremena, a život mu je bio obilježen s puno uspona i padova, psihičkih problema te poteškoća sa zdravljem te je živi dokaz da možemo učiniti bilo što ako želimo i da nikada nije kasno da slijedimo naše snove i ambicije. Njegova djela su zapažena po svojoj gruboj ljepoti, gustim i trzavim potezima kista, vijugavim linijama koje daju dojam duboke uznemirenosti, emotivnoj iskrenosti i hrabrim intezivnim bojama. Sve što je naslikao protkano je dubokim unutrašnjim doživljajem jer on je sanjao slike, a potom je budan slikao san.
Na otvaranju izložbe prisutne je pozdravio ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Novska, Miroslav Perošević, čestitao je umjetnicima na uspješnom radu, kreativnosti i maštovitosti te izrazio želju i namjeru daljnje suradnje. Predsjednica PULS-a Marija Pukec Žigić uz riječi zahvalnosti na podršci, naglasila je da Udruga s gradom Novska ima izuzetno dobru suradnju te je izložba „Sanjar slika i slikar snova“ četvrto likovno druženje kojom slikari Moslavačkog štrka svoje zanosne boje sjećanja, lutanja, optimizma i vedrine prenesena na slikarska platna daruju svima koji žele umjetničkim senzibilitetom kročiti avanturom zvanoj Život.
Na 67. izložbi Udruge „Sanjar slika i slikar snova“ predstavljeno je 20 likovnih radova u tehnici akrila i ulja na platnu autora DANIJELE MAKOŠ REPAJA, MARIJE MILOŠEVIĆ, JOSIPE BENAC, HAJRUDINA OSMANAGIĆ, DOBRE VEIN, VALERIJE JELČIĆ, BRANKE VRBANIĆ, JADRANKE DEL PONTE, JELENE SREDNOSELEC i MARIJE PUKEC ŽIGIĆ“ – poručuju iz udruge.
Svi zainteresirani izložbu mogu posjetiti do 27. travnja 2023.