Održan “Granfondo Popovača 2023”

Drugu godinu zaredom Biciklistički klub “Roda” Sisak organizirao je biciklistički maraton u Popovači „Granfondo Popovača 2023“.

55 natjecatelja 23. travnja iznimno je dinamičnu stazu od 100km vozilo kroz Županije: Sisačko-moslavačku, Zagrebačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Ceste kojima su vozili u dobrom su stanju, a njihova konfiguracija pružila je užitak biciklistima koji su svoje sposobnosti izdržljivosti pokazali posebno na završnom usponu prije cilja.

Organizator utrke i predsjednik Biciklističkog kluba „Roda“ Davor Rosandić i ovoga je puta bio zadovoljan partnerima, posebice Turističkom zajednicom Grada Popovače koja je osigurala okrjepu i poklone za natjecatelje. Osim Turističke zajednice partneri su bili i: Grad Popovača, Vinarija Miklaužić, INA d.d., Alpha bike, KEINDL SPORT, AMK Gušteri, FORD Lacković , Šašek A.a., ALUMINIJ GRAĐENJE j.d.o.o., MiP i HBS.

Nagrade najboljima u 6 starosnih kategorija muškaraca te u kategoriji žena podijelili su zamjenik gradonačelnik Lovro Miklaužić, predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec i voditeljica Turističke zajednice Ksenija Tomac Špoljarić, dok su najbolji po vremenima u muškoj i ženskoj kategoriji dobili i vrijednu sportsku opremu, a trojica najboljih po vremenima te najbolji na prolaznim točkama i simboličnu novčanu nagradu.

Najbolji je i ovog puta, baš kao i prošle godine, bio profesionalni biciklist iz Pule, Anthony Bilić, 2. i 3. mjesto pripalo je natjecateljima iz Slovenije, Miranu Kovačiču i Gregoru Sikošeku, a koji su ovu zahtjevnu stazu prošli za malo više od 2 i pol sata. Kod žena najuspješnija je bila Vedrana Janjić kojoj je za ovu utrku bilo potrebno 3 sata i 12 minuta, a 2. i 3. mjesto pripalo je Luciji Fileš i Marijani Marić i Škole biciklizma Zagreb kojima je za utrku bilo potrebno nešto više od 3 sata i 40 minuta.