Noć knjige u kutinskoj Knjižnici; promocija knjige “Hotel Wartburg”

Knjižnica Kutina obilježila je još jednu Noć knjige. Ova manifestacija tradicionalno započinje programom za djecu, nastavlja se programom za odrasle i akcijama za stare i nove korisnike.
 

Radionice “Al u robotici” vodio je Anđelino Engler iz Modelarskog centra Kutina, a u njima su uživali učenici od 4. do 8. razreda osnovnih škola radeći u parovima.
  

Kao i u svakoj Noći knjige knjižnica nastoji dovesti popularne pisce kako bi se posjetiteljima predstavila neka nova knjiga. Ovoga puta gost je bio Zoran Žmirić.

Riječki pisac promovirao je novu knjigu “Hotel Wartburg” koja je nakon promocije sigurno izazvala znatiželju kod onih koji ju još nisu pročitali. Sam automobil marke Wartburg sinonim je jednoga doba poznatijeg generaciji 50 i 60-tih godina, no u ovome djelu Wartburg je puno više od marke automobile. Autor tematizira temu odrastanja u jednom vremenu i prostoru koji će čitateljima spomenute generacije biti vrlo dobro poznat, a u svemu tome dublje ulazi u vlastiti odnos s ocem, u temu bolnih sjećanja, ali i oprosta.
   

Publika je s autorom ove knjige spontano, gotovo prisno razgovarala, a način na koji Zoran Žmirić predstavlja svoje knjige je uistinu zanimljiv. Autor to čini iskreno i ne libi se iskazati osjećaje, ma kakvi oni bili. Sigurno je to bila jedna od zanimljivijih promocija knjiga nedavno viđenih u Kutini i motivacija za čitanje i drugih Žmirićevih knjiga kao što je “Pacijent iz sobe 19” ili “Blockbuster”.

     Noć knjige uz druženje uključivala je i ove godine povoljno učlanjivanje u knjižnicu s 50% popusta, te vraćanje knjiga bez zakasnine. Djelatnice Knjižnice s ravnateljicom Suzanom Pomper pobrinule su se za ugodnu atmosferu i druženje je potrajalo.
 

Ovo je samo jedna od manifestacija kojom se nastoji poticati čitanje, a Knjižnica to jako dobro radi i kroz svoj klub čitatelja koji je zasad u ženskom sastavu i sastaje se redovito kako bi raspravljali o književnim djelima. Jedno od njih je bila i knjiga “Hotel Wartburg” tako da su imali priliku uživo pitati pisca sve što ih je zanimalo o ovom djelu.