Eko akcija povodom Dana planeta Zemlje u Popovači

Uspješno je provedena druga eko akcija čišćenja divljih odlagališta otpada koju je prošle subote povodom Dana planeta Zemlje organizirala Udruga Moslavina „UM“. U organizaciji su sudjelovali i partneri, Turistička Zajednica Grada Popovače, Grad Popovača, Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje, Hrvatske šume te Komunalni servisi Popovača koji su vršili i odvoz otpada.

Glavni cilj akcije bio je uklanjanje otpada iz prirode na dvije lokacije, na cesti prema Starim Hrastovima te na samoj lokaciji Stari Hrastovi kao i bačve od nafte na pritocima Jelenke te smeće koje je donijela voda na promatračnici u Osekovu na području Parka prirode Lonjsko polje. Također, ovom akcijom želi se podići i razina svijesti građana o čistom okolišu.  Nakon akcije Hrvatske šume postavit će rampu na ulazu u područje te tako pokušati spriječiti ponovno onečišćenje prirode u tom dijelu.

Akciji se priključilo 30-ak volontera, a organizatore su podržali gradonačelnik Popovače Josip Mišković, predsjednik Gradskog Vijeća Saša Jagarčec  te voditeljica Turističke zajednice Ksenija Tomac Špoljarić kojima se zahvaljuju, a zahvaljuju se i svim sudionicima čiju podršku u budućnosti očekuju u ovakvim i sličnim akcijama.

Zbog same količine prikupljenog otpada iz Udruge Moslavina zaključili su kako postajemo svjedoci tome kako u našoj okolini nažalost ima sve više i više smeća.