Županija obnavlja zgradu bivše Komande

Sisačko-moslavačka županija obnavlja još jedan objekt javne namjene u središtu grada Siska.

U zgradi bivše Komande djelovalo je 5 različitih institucija: Sisačko-moslavačka županija, Županijski centar 112, Područni odsjek za poslove obrane, Ispostava Državnog inspektorata te zdravstvene ambulante kojima je Sisačko-moslavačka županija  besplatno ustupila svoje prostore kako bi liječnici i pacijenti bili u čvrstom i sigurnom objektu.

U zgradi se nalazila i Spomen soba poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata sa sisačkog područja koja će biti smještena u Tomislavovoj ulici, u objektu koji se također obnavlja, čime će naši heroji dobiti reprezentativan prostor kakav i zaslužuju. Mnogi možda ne znaju kako se u bivšoj Komandi, osim uredskih prostora, nalazi i velika dvorana koja će, nakon obnove, imati raznovrsnu namjenu.

„Imamo zgradu u samom središtu Siska, koja godinama vapi za osvježenjem, ali i za namjenom koja će omogućiti razne usluge našim sugrađanima. I ovom objektu, kao i još nekima na području grada Siska, uz novi i obnovljeni izgled, dodajemo nove sadržaje“ –  rekao je župan Ivan Celjak.

Ovo je prvo veliko ulaganje u zgradu bivše Komande, otkako je izgrađena, koje provodi Sisačko-moslavačka županija sredstvima Fonda solidarnosti EU.