Za ljepšu Kutinu! Potrudimo se stvoriti što manje otpada.

Prirodni resusrsi su ograničeni. Njihovo trošenje ima negativan utjecaj na okoliš. Razvrstavanjem otpada na kućnom pragu, usvajanjem novih navika i odgovornim ponašanjem prema otpadu sami možemo poduzeti mjere kako bi gospodarenje otpadom postalo što učinkovitije. Rečeno je to na javnoj tribini pod nazivom „Za ljepštu Kutinu“ Potrudimo se stvoriti što manje otpada“, koju je organizirao Odjel za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša Grada Kutine. Pročelnik Eduard Gelešić nije nezadovoljan, ali…

Eduard Gelešić, pročelnik za komunalni sustav, građenje i zaštitu okolišta Grada Kutine

Novi sustav prikupljanja i zbrinjavanja otapda u Kutini je uveden prije pet godina. Cilj je smanjiti količine mješanog otpada i povećati količine razvrstanog otpada.

Eduard Gelešić, pročelnik za komunalni sustav, građenje i zaštitu okolišta Grada Kutine

Količina otpada na gradskoj deponiji smanjuje se te se povećavaju količine razvrstanog otpada. Ipak, još nije dostignut cilj od 50% razvrstavanja što je određeno direkcijama Europske unije i hrvatskim zakonima.

     Ovom tribinom i ostalim aktivnosti želi se potaknuti građane da se više angažiraju u razvrstavanju otpada i tako daju doprinos u ostvarenju zajedničkog cilja i u zaštiti okoliša i prirode. „Čist okoliš je naša obaveza i odgovornost. Mislim na našu djecu i buduće generacije!“, poručeno je sa tribine.