Vlado Zajec ponovno izabran za predsjednika DVD-a Potok

Dobrovoljno vatrogasno društvo Potok održalo je redovnu izbornu skupštinu na kojoj za predsjednika ponovno izabran Vlado Zajec, za zapovjednika Marijan Dečman, a dopredsjednika Marijan Pilski.

U okviru predstavljanja Izvješća o radu Upravnog odbora i Zapovjedništva kojeg je vodio predsjednik Vlado Zajec, naglašena je kvalitetna suradnja s Vatrogasnom zajednicom na čije je potrebe i zahtjeve ovo Društvo odgovorilo pravovremeno i efikasno. “S ponosom možemo reći da DVD Potok danas broji 12 operativnih članova među kojima 10 profesionalnih vatrogasaca“- naglasio je predsjednik Zajec te podsjetio da je Društvo kontinuirano radilo i na preventivi obavještavajući mještane o opasnostima tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci kada je aktualno spaljivanje korova i loženja vatre na otvorenim prostorima.

„Tijekom protekle godine DVD Potok imao je osam intervencija, a odaziv članova bio je za svaku pohvalu. Dobili smo novi kombi te ovim putem zahvaljujemo Vatrogasnoj zajednici“- istaknuo je predsjednik te među realiziranim aktivnostima posebno naglasio i ostvarenje financijskih sredstava iz EU fondova u iznosu od 188.793,13 kuna utrošenih za nabavu nove opreme. Društvo je uspješno organiziralo 36. po redu natjecanje KUP Potoka u okviru proslave blagdana Velike Gospe, a koje je okupilo čak 22 ekipe djece. U natjecateljskom dijelu članovi DVD-a Potok lani su bili prilično aktivni te izborili čak 6 pehara. Među ostalim aktivnostima obuhvaćenima Planom rada za ovu godinu, DVD Potok planira završiti uređenje poligona za djecu iza vatrogasnog spremišta.

U okviru ove skupštine dodijeljena su priznanja, odlikovanja i zahvalnice članovima za višegodišnji aktivni angažman u radu Društva, a okupljene su među brojnim gostima pozdravili i gradonačelnik Josip Mišković zajedno sa predsjednikom Gradskog vijeća Sašom Jagarčecom, predsjednik gradske Vatrogasne zajednice Zvonimir Kondres kao i predsjednik Mjesnog odbora Potok Renato Roc.