Prva socijalna kuhinja u Kutini

Nakon dugog procesa u gradu Kutini otvorena je i djeluje prva socijalna kuhinja u sklopu programa „Pomoć u kući“ udruge UNUK.
Naime, udruga UNUK već osmu godinu za redom pruža usluge „Pomoć u kući“ na području Grada Kutine, Popovače i Općine Velika Ludina koja uključuje i pripremu ili nabavku obroka za svoje korisnike.

Obzirom na stalni trend povećavanja cijene toplog obroka ugostiteljskih objekata, te nakon promjene četiri dobavljača Udruga nije bila u mogućnosti više isto cjenovno pratiti, te su bili primorani posegnuti za drugim izvorom nabavke ili pripreme gotovih obroka te im se kao najbolje rješenje ukazala realizacija uspostave vlastite kuhinje.
„U isti projekt smo mogli krenuti tek nakon što smo putem javnog natječaja dobili gradski prostor u Crkvenoj 6.   Zahvaljujući gradonačelniku Kutine Zlatku Babiću od 11 mjeseca 2021. godine krenuli smo u realizaciju velikog projekta uspostave vlastite kuhinje po svim HACCP standardima“, poručili su iz Udruge UNUK.

Proteklog tjedna Udruga je potpisala  Rješenje (staro-novo) za „Pomoć u kući“ kao i za rad kuhinje u sklopu tog projekta. O borbi s administracijom, u Udruzi su istaknuli  potporu Grada Kutine i gradonačelnika pri realizaciji spomenutog. „Ponosni smo na činjenicu da smo jedna od rijetkih udruga u RH koja je uspjela nakon svih prepreka  ishoditi licencu za rad kuhinje u sklopu već dobro poznatog programa „Pomoć u kući”. Također nas veseli da će kroz rad kuhinje naši korisnici imati svakodnevno pripremljen jedan topli obrok tijekom tjedna“, dodali su iz Udruge.

U Kuhinji  će se tako svakodnevno pripremati oko četrdesetak toplih obroka za  starije i nemoćne sugrađane, kao i za korisnike s područja Grada Popovače i Općine V. Ludina.
Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić obišao je ovog tjedna Udrugu UNUK pohvalivši njihov rad i ustrajnost pri realizaciji spomenutog projekta koji u sebi sadrži i humani aspekt te poboljšava kvalitetu života starijih i nemoćnih. (izvor: www.kutina.hr)